Instalator
 
Instalatiile sanitare
 
Ajuta sanitare
 
Stirile

Instalatiile sanitare

Instalatiile sanitare (prescurtat de la obiecte de instalatii sanitare) – este termenul folosit de a numi o serie de echipamente tehnice, legate de canalizare, încălzire, ventilarea incaperilor, de alimentare cu apa, căldură și cu gaz. După cum sugerează denumirea, instalatiile sanitare sunt desemnate pentru asigurarea conformitatii cu standardele legislației în domeniul normelor sanitare în clădiri. Standarde pentru instalatiile sanitare sunt stabilite de GOST.

În mod tradițional, instalațiile sanitare înseamnă produsele destinate pentru viceuri și incaperile de baie: căzi de baie, chiuvete, vasuri, bide, jacuzzi, cabine de dus si desigur robinete. (Țevile, fitingurile și furtunurile – sunt elemente de ajutor, desi sunt necesare pentru instalarea și conectarea acestor dispositive la sistemele conductelor de aprovizionare cu apă și de canalizare.)

Instalatiile sanitare sunt produse dintr-o varietate de materiale, atât tradiționale cit și noi. Acestea pot fi din sticla, metal, marmura, portelan, polimer turnat, cuarțit etc

 

06 Ianuarie 2014, 10:34